fredag 18 januari 2013

Gruvsamt

Det känns motigt här på torpet! –26 ute och vedförråden i behov att fyllas upp. Hade hoppas på en lite bättre, mildare helg nu. Men prognoserna lovar något helt annat. Ser ut att hålla i sig en vecka till. Värmekällorna sprakar gott inomhus och sprider en sån där “govärme” som egentligen bara finns i gamla Disneyfilmer.
Sitter här och samlar mod. Mod för att bege mig ut i kylan. Hämta in ved. Vet att bara om jag tar mig ut så går det av bara farten. Men som Anders Gernandt skulle ha sagt: –Han tvekar! Fyra fel! Nu har inte hästhoppning ett enda dugg att göra med min ved hämtning. Utan mer med motivation. Nu gäller det att välja rätt. Bära in ved eller elda upp den som finns inne och frysa sen. Det är frågan. Hamlet Ljungström har talat.

Saknar också mina promenader runt i byn. Man undrar hur det står till med alla. Sitter dom också framför sina spisar/braskaminer och får någon djupt nedärvt gen att börja leva. Eld! Detta magiska element som sprider värme om det hanteras på rätt sätt. Hanteras det fel kan det bli förödande. Imorgon har jag i alla fall lovat min granne att vi skall sätta oss ner och öva på gitarrerna. Förmodligen måste jag också kraxa igång mig ordentligt. Grejen är att det är ospelade låtar som vi ska prova på. Innebär också att jag måste leta fram mitt gehör, plocka fram texter till dessa låtar. Sen ska man ta ut dom och lära sig spela igen. Somliga säger att det sitter i ryggmärgen. Men undrar om inte den försvinner med åren. Ryggmärgen då! Kan vara bra att ha något att skylla på då det börjar låta för illa.

Sista slurken kaffe urdrucken. Nu är det bara att kasta sig över verkligheten och hämta in veden! Det är så kallt!

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...