söndag 13 januari 2013

Kallt

Så fortsätter då kylan att koppla sitt grepp runt torpet. –24,7 ute och rätt kylslaget inne med fast på plussidan! Kunde varit värre. Fast jag bävar inför morgondagen då sotaren kommer hit. Tiden är lite suspekt nämligen! Någon gång mellan 07.00 – 10.00. Tre timmar det. I den här kylan. Låter inte riktigt klokt det inte. Då blir det kallt här. Huvva!
Den sista av de färgstarka politikerna har också lämnat in. Den gamla stammen är utrotad. Nu är det bara skolpolitiker kvar. Utan någon riktig förankring i verkligheten. Måste bara säga att dom var färgstarkare förr oavsett politisk färg. Kanske är det sant att folkhemmet dog med Thore Skogman. Vad vet jag?
När vi ändå är inne på den politiska arenan och ser oss omkring så slår mig tanken. Varför gnäller bara de rödfärgade? Är det för gnällandets skull. Eller saknar dom maktens boning? Jag bara undrar! Om dom nu var/är så duktiga på att styra landet. Varför har dom inte fått förtroendet? Kan det vara några svek i form av ändrade akasse/fkasseregler. Som man nu skyller på sittande regering. Verkar som om det hela är planerat på något sätt. Nu kör vi loppet så långt vi kan sen lämnar vi över. Då har vi någon att skylla på! Så enkelt kan det väl inte vara. Har inte sett till ett enda klagoinlägg från den blå sidan. Vidhåller att det kanske inte har blivit bättre. Samtidigt har det nog inte blivit sämre heller. Den politiska matematiken lämnar jag dithän eftersom jag inte har den kunskapen. I gengäld så gnäller jag inte heller. Lite YingYang  där. Nästa år är det val igen och då får vi ett nytt facit att hålla i handen. Misstänker att det kommer att bli ännu rörigare än vad det är det är i nuläget. Ännu mera minoritetsregering än idag. Vågmästarna vet vi alla vilka det kommer att bli enligt alla mätningar.
Dags att plocka in mera ved och se till att värmen stannar kvar i torpet.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...