lördag 12 januari 2013

Nostalgi

Så är man då i princip halvvägs in i januari månad. Kylan har återvänt och kopplat en tillfällig halvnelson på oss. Spis och braskamin hjälper till att hålla elräkningen på något så när acceptabel nivå. Erkänner direkt att jag tycker bättre om den talongen på sommar halvåret. Nog om kyla. Solen värmer också just för stunden. Kämpar sakta men säkert på sin evighets slinga, mad att värma Tellus.
Kollade in Windows 8 igår. Som den gamla tekniknörd jag är så var det till en början stor nyfikenhet. Tyvärr så la den sig ganska snabbt. Förstår att tekniken måste framåt. Men i min värld så var det åt pipsvängen ordentligt. Utvecklingen går helt klart mot surfplattor och mobiltelefoner. Vad som fattas i dag är ett dikteringsprogram som fungerar. Korrekturläsning kommer fortfarande att behövas. Men däråt går vi. TN kommer att bli den centrala enheten i varje hem. Plötsligt saknar jag DOS och Windows 3.11. Det var tider det. Fast helt OK är det med en smartphone och internetuppkoppling. Undrar hur mycket dessa maskiner har kostat kommun och landsting genom åren? Konstaterar att det bör bli billigare i framtiden. Tänk bara alla licenser. Fler och fler skolor har ju gått över till Linux och OpenOffice!
Träffade Backus som haft en av sina perioder. Han skakade lite på händerna och verkade allmänt nervig. Pratade om taskig mage och Den barmhärtiga Samarinen. Log för mig själv. Förstod att hans senaste veckor inte var av den vanliga ox varianten.
Dags att ta itu med det primära som denna dag har att bjuda på. Sedan återstår det sekundära som jag inte riktigt vet vad det är ännu.
Leva de gamla x86-orna, DOS, Windows 3.11, NT4 och 2000. TrumpetWinsock, 14.4 modem, ISDN saknar dessa tider. När datorer var datorer och inte en lekstuga!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...