måndag 31 december 2012

Sista December

Så sitter man då här igen! Ännu en årets sista dag. Dagen som sådan har mest bestått av att ta reda på snö som rasat från tak. Skottat fram gångar till lite olika portar som man gärna vill komma fram till. Alternativet är att låta det ligga. Frysa till. Bli en isklump som tinar någon strax före midsommar. Hur som helst så gick det relativt enkelt att skotta det åt sidan nu. Även fast tyngden på den kompakta snön vägde en hel del. Släpvagnen hade resning efter att våldtagits av snöraset. Framdelen pekade rakt upp ur en snöhög. En bedrift att skotta ren den och få den på rätt köl igen. Han även med att dra en repa med BM Terriern  på infartsvägen. Skrapa bort det där som gör att man kör fast i modd. Infrastrukturen i Edänge är förträfflig. Jämför gärna med Hotellgatan i Ljusdal. Där kan man snacka rodelbana.
Vi den här tidpunkten på året så försöker man erinra sig bra och dåliga saker med året. Fast det hoppar jag över. Inser att det som vanligt innehållit både toppar och bottnar. Glädje och sorg. Konstigt vore det annars. Musik mässigt kan man inte skryta om sig själv. Där emot så kan jag lista det jag tycker varit riktigt bra detta år. Det är tre plattor som jag inhandlade vid ett och samma tillfälle. Bob Dylan Tempest, Hellsingland Underground Evil will prevail och Todd Snider The songs of Jerry Jeff Walker. Sedan en extra eloge till gamle vännen Mats “Dizzy” Jonsson som till slut gjorde en hyvens platta och av bara farten enligt rykten skrivit ett par till. Även min ocoole kamrat från Losskogarna är produktiv så att det står härliga till. Själv lider man bara av prestationsångest när det gäller låtskrivandet. Min självkritik är liksom inte att leka med. Inför Dansande Skuggor så skrev jag cirka 150 låt texter.  11 kom med på skivan. Resterande ligger kvar i byrålådan. Det får dom fortsätta med.
Film då. Rum Diary släpptes på DVD 2012 och toppar nog min lista i år för bra film. Längst ner på den och lite längre ner ändå hamnar Persbrants Hamilton som är bland det sämsta som jag plågat mig igenom.
I morgon kommer en stor del av befolkningen att kolla in bakfyllerullen Ivanhoe för femtioelfte gången andra kommer att se backhoppning från Garmisch-Partenkirchen. Intresset för dessa två program är väl att lugnt invänta att kroppen krämpor efter nyårsfirande skall försvinna. Och ja vist!  Det är skönt att soffa bort årets första dag.
Sedan har vi det där med nyårslöften. Undrar vem som kom på det? Så med spänning skall jag följa mina arbetskollegors tappra utmaning. Må den bästa vinna. I morgon börjar det.
Blev inte direkt någon nyårskavalkad men ett litet inlägg så här när året sakta rinner ut. Nya inlägg kommer under 2013. Till dess alla Ni som orkat läsa detta ett riktigt Gott Nytt År!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...