lördag 29 december 2012

Mellandag

Så sitter man då här igen. Så där lagom seg efter en nattkörning. Ute snöar det. Blir inte ett dugg förvånad. Har det gjort något annat den sista månaden? Tycker att man i princip vuxit ihop med snöskyffel och snösläde. Katterna föredrar att bädda ner sig i någon mjuk hörna. Företrädelsevis i en säng, soffa, fåtölj eller det som är populärast just nu. En spjälsäng! Vet inte riktigt varför. Men en teori kan vara det att där är man skyddad från hunden.
Håller dessutom sakta på att återhämta mig från julhelgen. Attans många blev det här. Familjen växer liksom. Så på annandagen så fanns här ett tjugotal personer. Misstänker att det är sånt som sliter på en och gör att man segar ihop ordentligt.
I vilket fall som helst är det kul att busa med de små adaptrarna.  Finns det något som är så livsbejakande som barns skratt. Väldigt tveksam på den frågan. Det liksom kluckar upp någonstans i magtrakten och fortplantar sig  ut genom munnen och till alla som finns i dess närhet.
Julmaten är i princip slut den med. Så här lite lagom less på alla läckerheter. Börjar tänka på sallad och långa promenader. Liksom för att att komma i form igen. Som tur är så har man ju haft snöskottningen. Dessutom har vi blivit med traktor. Klart underskattat fordon. Så med plogblad baktill så har jag synts i en Volvo BM Terrier ploga infarten till vårat hus. Nu är det så att infarten är 400 meter cirka. Så det är inget som man skottat förhand inte. Tidigare så kom storbonden med traktor och snöslunga. Nu har vi befriat honom från att stressa runt i byn vid ymniga snöfall. Förmodligen så behövs han här igen från och till. Vägen blir liksom smalare och smalare när man kör med vinge bakom traktorn.
Så om det mot förmodan är någon som har en spetsplog till en Volvo BM Terrier och läser detta samt vill sälja den så hör av Er.
Träffade Backus som hastigast häromdan. Han berättade att han beställt ett antal shots. Sedan hade han blivit förbannad på taxichauffören som inte serverade dom. Det gäller att hålla reda på var man är liksom. Ta det lugnt i mellandagsrean!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...