lördag 15 december 2012

Majas Kalender

Knappt hade man hunnit läst klart alla 12.12.12 12:12 inlägg n är nästa väg av inlägg kom. Nu var det pepparkaks gubbar, svarta dockan och vet det gröningen vad mer. Någonstans i beslutsfattarnas hjärnor har det brunnit. Där finns liksom några förkolnade rester av sunt bond förnuft kvar. Hur i helvete tänker Ni!? Inte alls skulle jag vilja säga. Jag vill banne mig ha allt det där och lite till kvar. Alla Disneys julfilmer i oklippt skick. De flesta har jag och nu är jag på jakt efter Tomtens Verkstad. I och för sig så var det länge sedan som den visades i sin helhet i TV. Har något vakt minne från televisionens barndom. Har sedan sett hela i någon specialutgåva på VHS. Nu väntar jag på alla Disneys så kallade rasistiska filmer släpp i en gigantiskt box. Den lär bli gigantisk efter som censurnormen hos de med förkolande hjärnor bestämmer. All vet ju att det som förkolnat  har en mörk nyans.
Sen har vi ju den 21 december då jorden tydligen skall gå under igen. För vilken gång i ordningen vet jag inte. Bara att det hänt ett antal gånger förut. Knatade över till byns kloka gumma Maja. Ni vet hon med Majas kalender. Där var allt som vanligt. Hon gjorde negerbollar i parti och minut. Läste Agata Christies “Tio små negerpojkar” samt visade Biggles tidiga böcker. Där man störtar och krigar i djungeln och stöter på urbefolkningen som man undrar över. Är dom djur heller människor?. Hon hävdar också att Pippi Långstrumps pappa är negerkung. För det har Astrid Lindgren skrivit. Basta.
Sedan gick hon lös på julkalender och undrade varför man hackar på den. Kallar den ockult. Här hemma sa hon. Har vi haft vättar, älvar och tomtar sedan urminnes tider. Så blir hon lite sorgsen och undrar om man tänker censurera bort tomten också. Så går hon lös på religionen. Hon menar att i den så finns ju dödsriket, heliga andar och en massa annat. Det träffas man i grupper om och tror tillsammans på i stora lokaler. Själv blir jag så tagen av hennes utlägg att jag håller andan i glaset. Känns som om man måste fördjupa sig i religion. När man gör det kan man konstatera följande:
Religion är tro som grundar sig på föreställningen om en eller flera gudar, andar, transcendenta själar eller andra övernaturliga fenomen. Gudarna ses ofta som skapare och som höjda över det jordiska. Religion kan även röra sig om motsvarande föreställningar om en högsta andlig verklighet eller yttersta sanning, med eller utan gudar. Andetro, förfäders tro och övertygelsen om en magisk verklighet är också uttryck för religion. Religioner förutsätter ofta existensen av en själ som lever vidare efter kroppens död.
Då blir man förundrad igen och undrar vad dom med förkolnat bond förnuft har för sig.
Sedan leds samtalet över på rasism. Hon är vis och klok Maja så hon citerar FN,s konvektion : “varje skillnad, undantag, inskränkning eller företräde på grund av ras, hudfärg, härstamning eller nationellt eller etniskt ursprung, som har till syfte eller verkan att omintetgöra eller inskränka erkännandet, åtnjutandet eller utövandet, på lika villkor, av mänskliga rättigheter och grundläggande friheter på politiska, ekonomiska, sociala, kulturella eller andra områden av det offentliga livet.”
Sedan visar hon upp sin kalender. Med stora ögon läser jag “MAJAS KALENDER” den slutar den 21/12 med orden “Nu lägger vi ner Sverige och all vår kultur. Det som händer sen är att……..
Så skrattar hon. Lägger upp gröt på några fat och går ut med tallrikarna med orden. Man skall vara rädd om sina små hustomtar!

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...