tisdag 11 december 2012

Elfel

Helvete! Just när den där ultimata sömnen. Den med behagliga drömmar infann sig. Så blir det ett sjuhelvetes liv på hunden. Sömndrucken yrar jag runt och letar morgonrocken. Tittar ut och ser en bil på gården. Hunden låter mer och mer som en varg. Parvlar mig ner för trappan och i dörren ser jag en elektriker. Ärendet han har är att hämta den mätutrustning som satts upp igår. Upprinnelsen till detta är att en fas har gett vika hos oss med jämna mellanrum. Att notera är att allt vad som har med el att göra är nytt i huset. Installatören har varit här och mätt ett par gånger. Inga fel hittade. Jag som lekman har provat att koppla ur sånt som kan vara misstänkt för att ställa till det. Men inte då! Så blev det då dags för Ljusdals Energi att ta en titt på det som ligger utanför huset.
Så igår morse. När jag var förberedd på deras ankomst så dök dom upp här med nyss nämnda mät apparatur. Plugga in den i en kontakt. Fick bekräftat att vi skulle bli utan el ett par timmar under dagen. Lite fix & trix från deras sida som jag inte lade något stort intresse på. Strömlöst blev det i alla fall. Man tror inte att elradiatorer kan göra så mycket för värmen. Men jävlar. Tog inte lång stund för än jag kände att  nu är det banna mig kyligt här. Så bara att starta braskamin och vedspis för att få den nivå av värme som man vant sig med. Elradiatorerna är liksom bara ett komplement till våra ved baserade värmekällor. Dom håller liksom kvar värmen i huset. Så nu vet man att det dröjer till slutet av april eller början av maj innan dom kopplas ur igen.
Så om nu Madonna var Sömnlös i Seattle så var jag Strömlös i Edänge!
I vilket fall som helst så dök nyss nämnda elsnubbe upp och väckte mig bryskt ur min djupa slummer. Talade om att man inte hittat något fel alls men i alla fall bytt allting nyss stans ute i elspacet. Plockade bort mätutrustningen som nu skall analyseras. Konstaterade samtidigt att det inte gått någon fas i natt inte. Som lekman kan man konstatera och tro på sig själv att det var nog något där ute i elspacet som var fel innan dom bytte grejor. Fast det sa jag aldrig till honom.
Nu sitter jag i alla fall här bredvid en av ved reaktorerna och konstaterar att 22 grader inne är ingen dum temperatur kanske lite i överkant men elradiatorerna får vila lite grann. Liksom bara bevaka att här skall det jävlarimig inte bli kallt inteFörvirrad.
Samtidigt så gnager en känsla i mig att mig att mina antagonister varit rätt tysta de sista månaderna. Kan vara så att vintern och snön gjort att dom fått andra intressen. Kanske dom sitter hemma och äter hårdbröd med arslet! Kan man prata skit om allt och alla så bör det vara fullt möjligt.
Små glädje ämnen finns det också. Lägg märke till att jag brukar avluta inläggen med såna. Kallades positivt tänkande på 80 talet. Vad det kallas nu vet jag inte. Men bara att en dam sa –Vad bra att bussen i alla fall är i tid! Mitt under värsta snöfallet känns glädjande trots att man låg sent enligt tidtabellen. Noterbart är också att hon hade haft en hink av någon sorts parfym över sig och luktade som ett horhus i Kambodja. Vet inte vad som är värst det heller han som luktar gammal disktrasa.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...