lördag 24 november 2012

John Blunds onda bror

Undrar om inte Herr Blund har en ond bror. Han som fast man har intalat sig själv att nu får jag faktiskt sova, bara liksom abrupt väcker upp en i svinottan. I och för sig så kan man faktiskt ligga kvar. Försöka somna om. Men si då är han där igen. Vissa säger att det beror på åldern. Fast sånt snack vill jag inte lyssna på. När den elaka brodern till slut lyckats få en ordentligt vaken så tittar man lite förvirrat på klockan. Drar till med några invektiv och tillslut 04.52 följt av några fler invektiv. Då är det liksom bara att sucka och kliva upp till hundens stora förtjusning. Han brukar tillbringa morgonen med att skälla ut alla rävar, rådjur och annat som vistas i närheten av huset. Fast nu har jag kommit på vad det egentligen är hunden skäller åt. Naturligtvis är det den onda brodern som lyckats väckt upp mig som försöker att smyga sig bort från huset. Förmodligen jublande av skadeglädje. Skall under dagen uppfinna en fälla för den där typen. Patentverket snart kommer ritningen.
Veckan som sådan har inte bjudit på några revolutionerande saker. Vår trevlige präst från Skåne har åkt några resor. Har hållit sig lugn tills igår då han plötsligt klev av i Delsbo med orden. –Jag kliver av här för att jag är så törstig. Man undrar vilket vattenhål han uppsökte. Berättade det för en av mina kvinnliga kollegor som skrattade och berättade att han vid avstigning lagt handen på myntbrädan och sagt –Blir du sugen på öl någon gång så ring. Sedan klev han av och kvar på myntbrädan låg tre telefonnummer och hans namn. Snacka om att gardera sig. Skrattade gott åt detta och vid tillfälle någon gång i svinottan kan man kanske ringa honom.
Mest förvirrad såg en man ut igår. Stod helt lugnt och rökte vid terminalen i Hudiksvall. Hade redan ett par minuters försenad avgång på grund av en massa resenärer som ville hem från skolor, jobb och andra orter. Blinkade med lamporna mot honom. Men inte då han rökte lugnt som om jag har ingen brådska och tittade på sin klocka. PÅ med varningsblinker och i med backen ut från depån. Då börjar han peka på klockan och sina väskor! Det struntade jag fullkomligt i. Det sista jag såg av honom var att han navel skådade tidtabellen. Vilken generalmiss.
Nu skall jag konstruera min fälle för John Blunds onda bror. För att citera Spanjorerna “Det blir inte morgon tidigare för att man kliver upp i svinottan”

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...