onsdag 14 november 2012

Halva november

Så närmar vi oss mitten på en av årets tråkigaste månader. November! Den ända som slår den i tråkighet är Februari. November är liksom ett stort grått täcke som väver in oss i någon tro att snö kan kanske göra oss lyckliga. Stämmer kanske till en viss del. Men jag anser att det ända som snö gör är att sysselsätta folk med snöröjning från den lilla storägaren upp till de kommunala snöröjar ligan. Bieffekter av detta är att bil bärgare, naprapater och andra indirekta yrkesgrupper drabbas av en tillfällig högkonjunktur.  
Februari då! En typisk mellan månad. Anledningen att dom kortat ned den är förmodligen bara att det så fort som möjligt skall bli Mars och värmen kan så sakteliga komma smygande igen. Var fjärde år då lägger man till en dag liksom bara för att “hahaha, Ni ska inte tro att det är slut än! Vi har en dag till kvar” Vore ganska intressant att se någon sorts statistik exempelvis på sjukfrånvaro dessa månader. Tror banne mig att jag borde bli konsult i detta ämne. En konsult är ju som bekant en person som går omkring och talar om för andra vad dom bör göra och lyckas dessutom med  konstverket att ta betalt för det!
I gårdagens lokala tidning stod det om att kommunen måste spara. Ett i mina ögon ett ganska ansenligt belopp under en tre års period. Det intressanta här är hur besparingen skall ske! Vore kanske på sin plats att omfördela som det så vackert heter inom politiken. Göra precis tvärtom. Avpollettera några överflödiga tjänstemän. Går förmodligen att göra med naturliga avgångar och omplaceringar. Naturliga avgångar kostar ju inte men det gör ju omplaceringar. Nu fattas det ju alltid folk inom t.ex vården så ganska naturligt vore det väl då att minst ett dussin tjänstemän snabbt omskolade sig till undersköterskor och personliga assistenter. Degraderade sin lön vilket sker per automatik när dom får börja jobba för pengarna. Vips har jag som konsult i detta ämne tjänat en rejäl hacka som kunde lagds bland besparingarna. Även lönekostnaden för kommunen bör minska med ett ansenligt  belopp.
Nu låter jag som alla dessa rödgardister, proletär Per och andra som tror på fördelningspolitik. Jag har hävdat och fortsätter med att hävda att i slutänden är det pengarna som styr. Facit! Mycket pengar i kassan = Lätt att styra. Lite pengar alternativt underskott = tungrott!
Kanske dags att kontakta konsumentupplysningen! Den instans som varnar oss för förhastade inköp vi redan gjort och varför skjortan krympte i första tvätten!

Vår och sol

  Så kom den då. Värmen! Tätt följt utav regn. Gumman Tö på högvarv. Alternativt självmedicinering. Det ät här och nu som gäller. Knappt had...