tisdag 13 november 2012

Grrr!

Det är när det blir så här som jag får en sådan förbannat stor lust att möblera om landstinget. Vilken betongkloss. Skall man ha tag i någon så är telefonkön fylld. Ringer man sen växeln och förklarar sitt ärende så kopplar dom genast till samma telefonsvarare. Lägg ner allt stortänkande och gå tillbaka till mindre enheter inom vården. Nu är jag inte så hårt drabbad, men! Om man tänker sig tant eller farbror som fortfarande har kvar sin  gamla telefon med nummerskiva. Ser lite halv taskigt och är förmodligen hatar tekniken eftersom den tillhör någon annan tid. Ska man ha tag i någon nu för tiden så skall man börja ringa typ två minuter innan växeln öppnar alternativt lika många minuter innan den stänger. Då kanske man har chansen  att få prata med en något så när engagerad mänsklig varelse.
Undrar vad denna betong koloss kostar skattebetalarna? Nog av aggressioner.
Har annat också att hetsa upp mig över. Vuxna människor som beter sig som på sandlådenivå. Har liksom fått en annan bild av hur religionskrig startar också. Man hävdar bara att så här har det alltid varit och så bearbetar man alla. Snart så inser man att vissa går inte att bearbeta. Då gäller det att hitta en svag punkt. Skapa sig en fraktion av likasinnade. Då gärna några som har lite makt i sin hand och på det viset jobba sig uppåt. Tyvärr är det ofta så att när deras plan går om stöpet så räcker inte hjärnan till längre. När den tar slut tar våldet vid.
Dagens lilla visdomsord är “Sällan pinkar döda hundar”

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...