tisdag 6 november 2012

Pudlar & reflexer!

Man häpnar över alla odödliga som dykt upp i vintermörkret. Dom är förövrigt inte bara odödliga utan även osynliga. För att göra saken än bättre så klär dom sig med en viss förkärlek till svart. Jag pratar om gångtrafikanter och bussresenärer. Igår blev jag uppropad av X-trafik som undrade om jag kört ifrån någon vid hållplatsen i Svedja! Inte en aning, svarade jag. Dimmigt, kolsvart och mötande trafik? Ställde frågan. Hade han reflex? Lite längre in på linjen så körde en bil om mig och stannade vid en hållplats där det stod fler mörkklädda resenärer utan reflex. dock finns det lyse vid denna så att man har en sportslig möjlighet att utläsa mänskliga konturer. Ut ur bilen klev en nysvensk yngling iklädd svarta kläder. När han steg på bussen så ställde jag frågan om det var han som stod i Svedja. Svaret blev ja. Då räckte jag över ett par reflexer och möts av en blick som säger. “Åh! Vilken planet kommer du ifrån då”. Kändes liksom meningslöst att dela ut denna enkla livförsäkring som dessutom var helt gratis. Den enda jag sett i år som använder en reflex som jag delat ut är en resenär från Färila. Varje gång jag kör där kan så säger jag. Kolla vad bra det här blev och får ett nickande ja till svar.
Bland de äldre resenärerna så finns också dessa tendenser. Typ urtvättad reflexväst utan reflekterande material. Reflexarmband inropade på någon auktion 83. Har reflexen på höger sida men bussen kommer från vänster. I morgon skall jag banne mig hitta fem fel till!
Trodde dessutom att jag fått fel på ögonen idag. Vid Orbaden stod vad jag vid en första anblick trodde var jultomten. Vem annars har röd och och långt vit skägg och hår. Hjärnan jobbade på högvarv! Någon som ska på svensexa? Zeb! Ni vet han cowboyen som red in i folkhemmet på 70 talet eller var det 80. Någon som skall jobba som tomte i någon butik i Bollnäs! Förklaringen kom när jag stannade bussen!
Här stod en liten tant med röd kappa och en vit pudel på axeln. En högoddsare i gissningstävling sammanhang! Vit pudel på axeln förresten! Hur ofta har Ni sett något sånt?

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...