lördag 3 november 2012

Allhelgona

Det gäller att skaffa sig en hög, lägsta nivå! Vilken inledning på detta inlägg. Det har frågats vart jag får allt ifrån. Svaret är ju givet. Allt finns ju runt omkring oss. Som betraktare så är det bara att hitta referenspunkterna som man vill/kan angripa. 
Tydligen har det gott troll i seanser igen. Ser annonser mer eller mindre dagligen. Humbug eller inte? Svårt att avgöra. Jag kan inte göra det i alla fall. Läste en bok om reinkarnation för många år sedan. Riktigt intressant för den delen. I förordet beskrev författaren hur han försökt få finansiering till boken. Han började med att vända sig till västvärlden men det blev ett nej med motiveringen “Inget bidrag för det här vet vi att det inte finns”.
Inte gav han upp för det inte. Tänkte till och vände sig till Indien. Fick svaret med motiveringen  “Inget bidrag för det här vet vi att det finns”. Där dök referenspunkterna upp igen.
Idag skall man tända ljus för våra nära och kära som lämnat det jordiska. En stilla undran är varför gör man det på kyrkogårdar. Om nu själarna svävar fritt eller har dragit i väg någon annan stans. Så varför just där. Är det av tradition? Jag menar att det borde man ju egentligen kunna göra vart som helst. Skänka en tanke och tända ett ljus. Tror att alla själar uppskattar det oavsett vart man befinner sig. 
Igår på radion så diskuterade man nya helgon. Dom gamla verkar ju ha gjort sitt på något vis. Sankt Göran slogs ju med draken. Heliga Birgitta hade ju sina uppenbarelser. Drakar är ju en klar bristvara idag vad jag vet. Uppenbarelser? Tja! Ligger nog i betraktarens ögon.
Avslutar detta med att publicera texten till en låt som jag skrev när min mor gick bort. Tål att nynnas på idag!

Månen lyser
En värld i sitt skal
Tyst är kvällen
Då jag gör mina val
När månen lyser
Är vinter timman sval

Månen lyser
Alla tankar som jag har
Faller flingor
Jag står här ensam kvar
När månen lyser
Viskat sina svar

Månen lyser
Skuggorna tar vid
All den känsla
Då du alltid fanns bredvid
Där månen lyser
Må du vila i frid

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...