söndag 28 oktober 2012

Tankar i vintertid

Vintertid! Jo jag tackar. Bara för att sommar har bytts ut mot vinter, framför ordet tid så blir det kallt. Kallt i den mening att det är/var tvåsiffrigt. 11minus grader som Celsius uppfunnit.  Ska inte klaga för samtidigt så visar innetemperaturen 19,8 varma och det enbart med vedeldning samt några stödelement ställda på 15 +.  Köksspis och en braskamin värmer just nu huset och solen visar sig från sin allra bästa sida.
Natt turerna har löpt smärtfritt. Skillnad att lämna Hudiksvall 01.00 mot 02.20. Snäppet äldre resenärer som lärt sig att man behöver inte dricka den där sista ölen/groggen glas vinet innan man åker hem. Förmodligen så har dom även den rutinen att hemma så finns det i fall jag vill ha en sängfösare.
Inga direkt lysande tankar i natt heller. Vet inte vad det beror på? Vissa dagar/nätter så bara finns tankarna där. Undrar om DiLeva har rätt? Ligger tankarna och idéerna där ute och bara väntar på att snappas upp! Är dom tredimensionella också som jag läst i någon New Age bibel!
Apropå tankar! För några år sedan hittade jag ett  forum för manade poeter här på nätet. Läste några dikter och tänkte det här kan inte vara så svårt. Funderade ett tag och skrev ner dessa rader.
Tunga dagar, tunga nätter
Svårt att sova
Sömntabletter
Publicerade detta! Resultatet var överraskande! Kommentarerna haglade. Det var fantastiskt, intressant och djupt. Några rader man bara liksom slängt ur sig. Med självförtroendet på topp så skrevs det dikter av bara den. Detta resulterade i att man dessutom blev publicerad i ett par diktsamlingar. Dessa två texter finns med på Han & Hans Vänners CD Dansande Skuggor. Så infall kan vara stimulerande. Släng dom inte i papperskorgen!
Dags att gå ut och leta nya uppslag. Spar poetdopingen (Rödvin & Blommiga Kalsonger) till ett bättre tillfälle:

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...