lördag 27 oktober 2012

Snart vintertid!

Knappt har oktober hunnit säga tack och hej för denna gång och vintern ställer sig på tröskeln men har liksom lite svårt att ta steget ända in. Genast så kastar man sig in i djupaste garderoben och utför en arkeologisk expedition. Se där här fanns dom de lite mer säsongsanpassade kläderna. Just! Det var ju lite varmare skor också. Nästa expedition som också slutade med gott resultat.
Det är precis samma visa varje år och alltid när man skall flytta klockan. Det skall man tydligen göra i en timme och sedan lämna den på den plats man är då. Så i morgon bitti så kommer man att se vilsna själar som letar bilar, dator och allsköns elektronik som flyttar sina klockor själv.
Tycker att det tidiga vinterlandskapet med ett tunt täcke snö på tjärnen här nere och de sista tappra stråna på ängarna som kämpar mot klädda i frost är en ganska vacker syn. Hög klar luft och en sol som supportrar gör att man känner sig som en naturlyriker.
Vad är nu detta för inledning på en blogg som är tänkt att handla om musik i första hand. Jo! Bara det att jag upptäckte att mina bloggar fått stå tillbaka under en längre tid. FaceBook har liksom skött den biten. Nu har ju FB i min mening vissa begränsningar och där bör man bara skriva korta meningar/citat typ Kaffet var gott, nu snöar det etc. Här har man möjligheten att ta ut svängarna ordentligt.
Musik var det. Jo! Saker är på gång. Våndas fortfarande över mitt utlovade samlingsalbum arbetsnamn “Retroaktiva fenomen”! Hoppas herr Magnell går med på att jag använder det som album titel. Varför då våndas trots ryggdunkningar. Jo! Det är så att vissa saker som man tyckte var relevanta 70 och 80 har liksom tidens tand gnagt lite väl hårt på  även mitt eget liv har hunnit ändrats en hel del på dessa år. Åsikter, värderingar etc. Möjligen skall man skita fullständigt i det och göra allt med dagens teknik och glömma bort det sound som man hade då. Vissa saker som bara var fylljam och ren idioti ska ju också med. Tur att det finns på band för det kan ingen göra om. I alla fall inte med den glöd och spontanitet som vi hade då.
Tre nya låtar ligger också i min dator lite finslipning och en kväll med lite musiker så kanske, kanske det blir något nytt album med.
Hoppas att skrivkrampen nu har släppt och att kreativitet infinner sig så kommer det att bli en kul vinter efter det att jag burit  runt klockor i en timme.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...