söndag 23 augusti 2009

Eldkvarn

Igår så var jag och sonen och kollade in Eldkvarn. En av de grupper som vi/jag alltid har jämförts med både musik och sångmässigt!? När det hände första gången så beställde jag genast två cd,n med bandet via nätet. Hörde själv inga direkta likheter utom att vi förmodligen har samma referenser i ryggsäcken.

Såg Plura ensam med gitarr i vintras. Var en riktigt trevlig upplevelse. Finns ett inlägg tidigare i bloggen. Nu var det då hela bandet. Erkänner att jag har sett dom live tidigare. Första gången under deras turné med Ebba Grön. Då blev jag aningen fundersam andra gånge x antal år senare i Hudiksvall på stadsfesten. Och nu var det då dags igen. Att nämna i sammanhanget är att sinnesstämningen denna gång  var alkoholfri.

Bild0009 Vad tycker man då. Eftersom jag inte har några referenser till bandet och därmed inte heller känner till deras låtkatalog så blev hela tillställningen en riktigt trevlig upplevelse. Bandet är minst sagt samspelt och kompetent. Fattas bara annat efter alla dessa år. Sonen 13 år tyckte också att det var riktigt bra. Skönt att ta med honom på något utanför mp3 världen.
Bild0011 Sedan måste vi rikta en stor eloge till Humla Kulturförening som verkligen har lyckats med att ordna en musikoas mitt inne i samhället. Eftersom vi kommer att flytta lite närmare Ljusdal så blir det nog fler möjligheter att avnjuta god musik i denna trädgård.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...