lördag 2 maj 2009

Våren är här!

När jag var ute och gick blev jag omkörd av en gödseltraktor. Den började med att placera sig strategiskt ett femtiotal meter framför mig för att rensa rören. Det var en alldeles perfekt placering för att vinden skulle blåsa all stank rakt i ansiktet på mig. Till en början så spelade det inte så stor roll. När jag däremot befann mig cirka 20 meter bakom traktorn med bajscisternen började den köra och höll sig på detta ungefärliga avstånd i närmare en kilometer tills jag kom hem och stanken var närmast outhärdlig och letade sig in i alla mina kroppsmynningar tills jag mådde så fysiskt illa att jag inte visste vad jag skulle ta mig till. Det finns heller inte några andra vägar (omvägar) att gå på här ute så någon flykt var otänkbar. Jag hade istället gjort några lönlösa försök att gå så snabbt jag kunde för att komma förbi gödseltraktorn.

När jag kom hem drog jag med mig stanken in och jag hur den bokstavligen talat satt fast på insidan av mina kinder och jag trodde att jag nästan skulle spy. Jag nöjde mig istället att borsta länge, frenetiskt och väl och alla kläder var jag tvungen att lägga i tvätten. Senare var jag även tvungen att tvätta håret och skrubba hela kroppen ren. Jag tvättade till och med mina näsborrar med lite tvål och vatten.

Jag har aldrig känt mig så smutsig förut som jag gjorde idag. Kära vänner, hångla aldrig med en gödseltraktor.

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...