söndag 5 april 2009

April

April har landat och tagit med sig våren. Snön smälter och kajorna i grannens skorsten förbereder sig för ännu en säsong i det som vid det här laget bör vara ett kajnäste i form av ett höghus. Känns riktigt skönt att temperaturen är på rätt sida nollan även om den inte visat några sensationer ännu.
Härom dan så ringde en bygdegårdsförening och ville ha oss någon gång i maj. Kravet var att vi måste spela “Det var så kallt” Ännu en bar och ännu en malt” Samt “Bada – Sola” Hörde mig själv svara att visst det går väl att ordna. Trevliga låtar och kul att folk uppskattar det man gjort och gör. Kanske dags att ta på sig dom blommiga kalsongerna, sörpla rödtjut, bli lyrisk och skriva en massa låtar igen. Så har jag berättat det tricket också. Vet inte om det är patenterat men funkar allt som oftast. Att tillägga är att man bör vara för sig själv också instängd i någon sorts vakuum låtskrivarbubbla.
Min gamle vapendragare Nisse har efter alla dessa år börjat komma tillrätta med sin perceptionsstörning. Han kan till och med ligga före i tidsplanering idag. Det hände aldrig på den tiden det begav sig. Fast nu ska man inte dra på för höga växlar. Såna störningar kan sakta eller fort återvända på grund av till exempel dagsform.
Vad är nu perceptionsstörning jo -Svårigheter att få en överblick  ger svårigheter att organisera sitt arbete och ha ordning bland sina saker.
I Nisses fall var det även tidrymd som felades. Men nu kan man som amatörläkare konstatera att man även kan växa i från det. Nog för denna gång så ses vi här. April, April!

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...