onsdag 25 mars 2009

Ljusnande tider

Igår var en besynnerlig dag. Jobbade på som vanligt när telefonen började ringa hysteriskt. Helt plötsligt så verkade jag komma in ett stim med jobb av de mest skilda slag. Undrar hur man ska hinna med allt. Får väl ta en behövlig semester i slutet av året när mörkret åter sänkt sig över landet och tv soffan börjar växa fast på ryggen. I vilket fall som helst så är det inåt helvete skoj i dessa tider att jobben finns och att dom kommer till mig.
Annat var det när man stod under arbetsförmedlingens beskydd!? Då skulle man söka jobb som inte fanns och tracka arbetsgivare som förmodligen var fruktansvärt less alla telefonsamtal, mail, brev etc, etc. Samt som grädde på moset att AF ringde även dom.
Nu har jag vunnit årets seger jämt emot denna myndighet. Gissa om det känns bra! Dom stängde av mig på helt idiotiska grunder. Myndighetsmissbruk kallar jag det för. Har man svårt att läsa intyg och annat ska man banna mig inte vara arbetsförmedlare och än mindre chef på den inrättningen. Nu har i alla fall allt löst sig och verkligheten utanför deras lokaler är ljus och trevlig.
Må tusentals ökenloppor besöka deras armhålor. Deras påfund är som liktornar, Irriterar i långa loppet.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...