söndag 7 december 2008

Hej mitt vinterland

Tillvaron känns lite skruvad. Vet inte riktigt varför. Men den sista tiden har varit hektisk. Ett och annat har man hunnit upplevt också. Förra helgen var jag till Bredbyn och spelade. Inget konstig med det. Men en trött och utarbetad Lasse anlände dit. Plockade upp alla speldosor, käkade, duschade och slumrade till en stund. Någotsånär på G så äntrade jag scenen och drog igång. Publiken var med från start och tur är det när man är lite halvseg. Vad jag menar är att allt blir så mycket enklare om alla är på och med. Kvällen gick ganska fort. Så där från scenkanten hinner man ju även se vad som föregår på golvet. Såg en kille som limmade ordentligt på en tjej hela kvällen. Att notera är att sista timmen så var tjejen och snubblade in på mitt revir ganska förfriskad.
När jag spelat klart så började jag riva och plocka ihop alla sladdar och annat tillbehör. Tjejen sitter och sover vid ett bord och den limmande killen gör entré och ruskar på henne. Mitt emot sitter två snubbar och iakttar allt som händer då den ena av dom plötslig säger.
-Har jag inte sagt åt dej förut ikväll att du ska låta bli min fru. Det är tillåtet att vara kåt och det är smickrande att du är kåt på min fru. Men nu börjar det närma sig att det kan börja göra ont. Så gå härifrån nu!
Limmaren svarar att här kan hon inte sitta och sova. Äkta mannen säger att jag tar med henne hem när jag går. Måste tillstå att det är en av de snyggaste kommentarer jag hört någon gång.
Lite senare kommer limmaren tillbaka och då blir hotet skarpare. Så limmaren lommar iväg ut genom dörren. Ser inte till honom något mer.
Tar en macka och en öl och går upp till rummet för att sova. Vaknar och hör en massa ljud från restaurangen. Adventshelg tänker jag så dom städar nog. Somnar om och vaknar vid niotiden. Fixar kaffe och tittar ut genom fönstret när städpersonalen kommer igen! Tror jag.
Packar ihop mina pinaler och går en trappa ner. Möter städpersonalen som undrar om jag hört något. Ja! Ni har ju varit här säger jag. Då upplyser dom mig om att kassaskåpet har blivit utburet under natten. Lite förskräckt så tänker man på vad som kunnat hända om man kört ut huvet genom dörren. Många tankar hemska såna också.
Nåväl tjuvarna lyckades inte så bra med tanke på det jobb dom lagt ned.
Sedan har vintern kommit. Fan det är ju vackert. Dags att sjunga igen. Det var så kallt, det var så kallt så att vattnet frös den vintern.
Kör lugnt på våra vintervägar.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...