tisdag 25 november 2008

Om & Tid

Tiden tickar iväg. En kollega bloggade om att han hade för lite timmar på dygnet. Visst kan det kännas så. Men någonstans så är jag obotlig tidsoptimist. Allting ska liksom bara funka. Tyvärr så måste man vika ibland och inse att det här går jävlar inte. Nog om tid och hur man får den att räcka till.
Var och lyssnade på Plura i Ljusdal för en vecka sedan. Sympatisk man med både som författare och musiker. Köpte hans bok när den kom ut och hade en underbar läsning. Många referenspunkter som jag skrattade gott åt. Så nu investerade vi också i sångtextboken. Får se vad den har att ge.
Passade på att sticka åt Jonsson ett exemplar av Dansande Skuggor. Så nu avvaktar jag på ett mail eller liknade så man får höra vad han tycker.
Många har sagt att det vi gjorde då liknar Eldkvarn. Eftersom jag inte lyssnat på det bandet så surfade jag in på Ginza.se och beställde ett par skivor. Visst det finns likheter men jag tror att det sitter i annat. Singsongwriter arvet. Dylan, Young spökar hos oss. Vet inte om det är fel eller rätt. Förmodligen ingendera. Man skriver ut ifrån sig själv!
Sedan borde man ha satt sig ner och plitat ihop ett nytt album. Men det är som det är. Ibland känns det som man har skrivit de låtar som man ska skriva. För att sedan i nästa ögonblick fyllas med inspiration som räcker till en bunt album. Det gäller att vara på hugget då om det ska bli något.
Dansande Skuggor tog en massa energi. Vi började 11 september 2001! Ja Ni hör ju själv hur det låter. Det han bli en 11 september till. Bandet sprack på grund av olika anledningar. Redan där tror jag att tiden spökade till det hela. I vilket fall som helst så blev plattan klar en del livespelningar också. Sedan rann det mesta ut i sanden. Tillbaka på ruta ett. Ensam man med gitarr. Kanske nästa platta skall bli en lågmäld akustisk platta. Det lilla formatet tilltalade mig när jag lyssnade på Plura. Visst det låter magert ibland utan ett komp att luta sig mot. Men äkta. Fan får plocka fram Jonny Thunders vardagsrumsaktustiska platta och lyssna nu. Dagen väntar apropå tid!

Om & Tid

Om någon dag var lite längre
Borde klockan då stå
Om någon natt var lite längre
Räckte den då till oss två
Jag undrar hur det skulle bli
Om dagen om natten och om vi
Skulle hitta tiden då
Då tiden inte skulle rå

Om någon stund gick att glömma
Borde klockan då stått på
Om någon tanke slapp att tänkas
Blev det något över då
Jag undrar hur det skulle bli
Om dagen om natten och om vi
Skulle hitta tiden då
Då tiden inte skulle rå

Om någon tid fanns att bringa
Borde klockan funnits då
Om någon tid gick att fånga
Blev det tid åt oss två
Jag undrar hur det skulle bli
Om dagen om natten och om vi
Skulle hitta tiden då
Då tiden inte skulle rå

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...