fredag 14 november 2008

Slavmarknad

Fick ett mail här om dan. En person som hört min gamla låt "Slavmarsch från Hälsingland". Personen skrev och undrade om den fanns någonstans på skiva. Det gör den men den är för länge sedan slutsåld. 84 om jag inte minns helt fel. Hur som helst så associerade person den med arbetsmarknadspolitiken. Minns att jag satt i en skogskoja någon gång sent 70 eller tidigt 80 tal och skrev den. Tyckte redan då att arbetsmarknadspolitiken var åt fanders. Det är ingenting mot dagens påhitt. Så personen har tydligen tagit mina ord på allvar och mina tankar har blivit mer aktuella än någonsin.
Slog mig ner och gjorde en analys av låten. Soundet låter väldigt mycket 80-tal mest tack vare virveln. Pär Ferm´s inledande fiol fick tankarna att gå till spelmansstämmorna och en något överförfriskad alternativt bakrusig nybliven fiolfantast. Sedan var det texten. Inledande Jag sitter på torget skall säljas som slav OK! Arbetsförmedlingens väntrum. Kedjorna rasslar runt mina fötter Tja! Ingen tycker väl att det är kul att vara arbetslös och dessutom bli bestraffad för det. Köparna spekulerar om min kropp Så är det nog också! Tänker inte utveckla det mer. Kanske ta gitarren och göra en turné på amv´s kontor runt om i Hälsingland och köra lite lobbyverksamhet för våra politiker. Snart blir jag profet också! Måste gräva bland mina gamla texter.

Nu är det väl bara att göra en nyinspelning av låten så att alla kan ta del av den.

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...