måndag 4 februari 2008

Ny vecka nya anfall

Måndag! Smaka på ordet. Visst känns det fräscht och nytt. Sitter på jobbet och känner att saker och ting håller på att förändras. Vad vill jag egentligen? Vet att jag inte har något jobb efter den 31/7 detta år. Visst! Det känns lång borta just nu men rätt som det är så är man där. Som landet ligger just nu så är det förmodligen bra om man har ett jobb till dess. Den nya arbetsförmedlingen verkar vara någon sorts myndighet utan fast veklighetsförankring efter vad man har hört. Den gamle krigsherren som skrev historia lär vrida sig i skrattkramper i sin grav. Tänk att det gick att genomföra saker och ting på fredlig väg. Tillvaron är fantastisk. Har sakta men säkert tagit fram min livlina igen. Den sexsträngade hjälpredan i alla lägen. Gjort några spelningar som känts riktigt bra. Skön känsla att veta att man fortfarande kan ta en publik. Känna av och ge den vad den vill ha. Ny repertoar på gång också. Förnyelse är alltid av godo. Bråkat lite med chefen om uppsägningspapper. Växte fram horn i min panna. Skall saker göras ska dom banne mig göras riktigt. Lite facklig kunskap är också bra att ha en sån här gång. Mycket att tänka på när det gäller uppsägningar också. Tur att man har bra kontakt med fackavdelningen.
Spelningarna var det ju det skulle skrivas om. Jo! Kul var det. Ungefär samma snack som när man lämnade dessa lokaler för en stunds uppehåll och andhämtning. Välbehövligt var det. Tänk Er själva att varje helg ha berusade personer skrikande och surrande än det ena än det andra i ens öra. Åka en helvetes massa mil sedan ställa upp all utrustning som behövs. Byta om och bli den där trevliga underhållaren. På den gamla goda tiden var detta en bagatell. Innan arbetsförmedlingen bestämde att det inte var ett jobb. I deras värld är det en fritidsysselsättning. Undrar vad som mer är en fritidssysselsättning. Nu ska man ha ett "riktigt" jobb på 40 timmar i veckan sen skall man sadla om åka dessa mil, packa upp och ner utrustning, spela och åka en massa mil hem igen. Hmm! Mattematiken går inte ihop här. Smakar fortfarande på ordet måndag! Inser att det var dagen då man på den gamla goda tiden gjorde helg sov och vilade upp sig efter några dygns fritidssysselsättning.

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...